Cursus - Bert Wassink

Dit item is verlopen op 18-06-2016.

Vandaag heb ik wel heel veel tijd om een weblogje te schrijven. Wat is het geval?
Een 'school' voor burgemeesters bestaat niet. Gelukkig bestaat er een uitgebreid opleidingenpakket, met tal van 'modules', dat wordt aangeboden door het Nederlands Genotschap van Burgemeesters (NGB). Aardig detail: die opleidingen worden betaald met geld van de Rijksoverheid. Voor iedereen is het goed te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Dat geldt zeker voor mij. Al was het maar omdat ik regelmatig het gevoel heb eigenlijk maar heel weinig te 'weten' ... Ergo: het kan geen kwaad af en toe een poging te wagen het  kennisniveau wat op te krikken.

Maar .... de trainingen die ik kan volgen worden natuurlijk nooit op Terschelling aangeboden. Vaak is het wat verder weg en kost het dus nogal wat tijd. Deze keer gaat de reis naar Garderen op de Veluwe. In het weekeinde zie ik in m'n agenda dat ons secretariaat heeft bedacht dat ik de veerboot van 7.00 uur moet nemen om vóór 13.00 uur in Garderen te kunnen zijn. Dat lijkt me niet nodig. Met de sneldienst van 9.45 moet dat ook nog lukken. Wel zo relaxed. Helaas .... de zomerdienstregeling is gestart dus die boot van 9.45 gaat pas om 10.45 uur. Maar waarom dan niet met de sneldienst van 7.30 uur? Oh nee, het is maandag. Hadden ze het toch weer goed geregeld ;-)

Hoe zit dat terug eigenlijk? Die training duurt tot 17.00 uur, dus dan kan ik de sneldienst van 19.50 ruim halen. Even checken ... Die gaat ook niet meer in deze periode. Dat wordt  opnieuw de veerdienst. Dat betekent dat ik voor een training van vier uurtjes om 6.45 van huis ga en na 22.00 uur weer thuis kom.......

Hoe zorg ik voor een nuttige invulling van deze dag? Als je vier uur op de boot zit, kun je heel wat leesvoer verstouwen. Wat dat betreft kan ik een constante achterstand vandaag mooi wegwerken. Op weg naar Garderen kom ik zo ongeveer langs het huis van m'n oude vader (92), zodat ik daar mooi even koffie kan drinken. Die training zelf zal vast wel goed zijn. Daar zorgt het NGB in de regel wel voor. En eigenlijk vind ik die tochtjes met de Friesland veel leuker dan die met de sneldienst, zeker bij daglicht. Zo zit ik op de vroege maandagochtend helemaal vóór in de boot te lezen en te genieten van het wad. En dit stukje te schrijven.

P.S. De cursus heeft de titel Mr. Burgemeester en wordt als volgt beschreven:

In deze module wordt de ‘juridische gereedschapskist’ van de burgemeester besproken. Voor deelname is geen specifieke juridische achtergrond vereist. De cursus is er voor de generalist die meer compleet wil worden, voor de specialist die meer op hoofdlijnen wil werken. “Welk juridisch gereedschap heeft u ter beschikking en welk instrument past het beste bij een bepaalde situatie?” is de vraag die in deze workshop centraal staat. Cursusmateriaal (wetstekst Awb en handzaam boekwerk over het bestuursrecht ) wordt verstrekt. Casuïstiek kan van tevoren of tussen de twee middagdelen per mail bij de begeleider worden ingebracht.

Reacties (0)